Vanilkovo-čokoládový pohár

    Můžete sdílet na:
    Nadýchaný krém z vanilky a kakaa nás plně uspokojí. Pochutnáme si a cítíme se lehce. Tento výživný dezert můžeme servírovat i jako jídlo, protože je připravený z Hrašky.
    Porce 1 kg
    Kalorií

    Ingredience
      

    Krém

    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g cukru
    • 200 g sušeného sójového mléka
    • 800 ml vody Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
    • 2 lžíce kakaa Přidáváme dle chuti.

    Dohotovení

    • kompot
    • ovoce na zdobení dle sezóny

    Instrukce
     

    Krém

    • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a vše přivedeme k varu.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
    • Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.

    Dohotovení

    • Na dno skleniček dáme kompot.
    • Polovinu ještě teplého krému naléváme do misek či skleniček na kompot.
    • Zbylou část krému smícháme s kakaem, důkladně vyšleháme a dáme vychladnout.

    Zdobení

    • Před podáváním dezert ozdobíme ovocem.

    Poznámky

    Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
    Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
    Klíčové slovo Hraška Vanilka, Kakao, Krém, Svačina, Vanilka, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: