Čokoládové koule či kuličky s banánem
Když se zadíváte na fotografii kuličky, napadne vás, že základ tohoto moučníku může být hrách? A v tom je skryto tajemství Hrašky Vanilky, je zdravá a dá se z ní připravit mnoho úžasných dobrot.
Ingredience
Krém
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g sušeného sójového mléka
- 100 g cukru
- 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jakékoli mléko.
- 50 g kakaa nebo dle chuti
Dohotovení
- 100 g nasekaných oříšků
- 2 banány Můžeme použít i jiné ovoce.
- namleté oříšky na obalení
Instrukce
- V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sušeného sójového mléka, cukru a soli.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Nakonec přidáme kakao.
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Dohotovení
- Do vychladlého krému vymícháme polovinu nasekaných oříšků.
- Banány nakrájíme na větší kusy.
- Každý banán obalíme krémem a vytvarujeme kuličku. Poté kuličku obalíme v namletých oříšcích.
- Necháme ztuhnout v lednici.
Poznámky
Oříšky můžete vyměnit například za kokos, nebo rozdrcené sušenky.
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!