Slané pomazánky a dresingy z hraškového másla.

Pomazánky a dresingy z hraškového základu – másla

Oblíbenou součástí našeho jídelníčku jsou pomazánky.

Základ na pomazánku nemusí vždy tvořit jen máslo, tvaroh, majonéza či pomazánkové máslo. Pomazánky připravené z hraškového základu – másla jsou velmi chutné a výživné. Připravíme je jednoduše tak, že Hrašku uvaříme s vodou, necháme vychladnout a následně pěkně vyšleháme. Podrobný recept najdete zde.

Podle druhu pomazánky přimícháme další ingredience a pomazánka je hotová. Vždy je však nutné Hrašku důkladně provařit alespoň 20 minut, její chuť je pak lahodná, není cítit po hrachu a je i dobře stravitelná. Základ na pomazánku uvařený z Hrašky je příjemná změna. Do jídelníčku dostaneme luštěninu a nikdo ani nepozná, že pomazánka je připravena z hrachu. Takové pomazánky jsou nejen zdravé, ale šetří i náš rozpočet. Inspiraci pro velké množství variant pomazánek získáte v receptech uvedených níže.

Ze 100 g Hrašky připravíme více jak půl kila pomazánkového základu. Čas přípravy pomazánky si zkrátíme tak, že si dopředu uvaříme hraškový základ a část základu použijeme na zahuštění polévky, omáčky či guláše a zbytek na přípravu pomazánky či dresingu.

Polský boršč s červenou řepou
Polévky

Polský boršč s červenou řepou

0
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to hlavně v chladném období. Zahuště
Gulášová polévka  s hlívou ústřičnou
Houby Polévky

Gulášová polévka s hlívou ústřičnou

1
Gulášová polévka je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a vý
Polévka žampionový krém
Houby Polévky

Polévka žampionový krém

0
Krásně hustá, voňavá polévka má nezaměnitelnou chuť i vůni. Je-li zahuštěná Hraškou
Maminčina zelňačka
Polévky

Maminčina zelňačka

0
Snadná na přípravu a přitom výživná. Místo jíšky z mouky použijeme Hrašku.
Polévka kapustový krém
Polévky

Polévka kapustový krém

0
Polévky vždy patřily na náš stůl. A mezi takové patří i kapustový krém zahuště
Cuketová polévka se špenátem
Polévky

Cuketová polévka se špenátem

0
Čas cuket nám umožní připravit si spoustu skvělých jídel. Tuto polévku budete vař
Dušené zelí
Zeleninová jídla

Dušené zelí

0
Celerový nákyp
Zapékané Zeleninová jídla

Celerový nákyp

0
Sedlácké kroupy
Zeleninová jídla

Sedlácké kroupy

0
Smažené celerové a Mrkvové hranolky
Smažené Zeleninová jídla

Smažené celerové a Mrkvové hranolky

0
Neuvěřitelně dobré a jednoduché jídlo. Mrkev a celer nakrájíme na hranolky, namočíme do těstíč
Špenátové nudle
Zeleninová jídla

Špenátové nudle

0
Těstovinové halušky se zelím
Těstoviny Zeleninová jídla

Těstovinové halušky se zelím

0
Jihočeská lepenice
Zeleninová jídla

Jihočeská lepenice

0
Zapomenutý recept, který stojí za vyzkoušení. Brambory, kysané zelí a Mahá koření vytvoří lahodné a zdravé jídlo
Zapečené těstoviny se zeleninou
Těstoviny Zapékané Zeleninová jídla

Zapečené těstoviny se zeleninou

0
Pečená dýně hokaido
Zapékané Zeleninová jídla

Pečená dýně hokaido

0
Na pečenou dýni najdete spoustu receptů, ale vyzkoušejte ten náš s Mahá kořením. Stojí to
Těstoviny s grilovanou zeleninou
Těstoviny Zeleninová jídla

Těstoviny s grilovanou zeleninou

0
Květákový mozeček
Zeleninová jídla

Květákový mozeček

0
Karbanátky zeleninové
Karbanátky Zeleninová jídla

Karbanátky zeleninové

0
Špenát zahuštěný Hraškou
Zeleninová jídla

Špenát zahuštěný Hraškou

1
To je skvělý recept. Hraškový bešamel krémově obalí těstoviny, dodá jídlu na jemnosti a
Obalovaný květák a brokolice
Smažené

Obalovaný květák a brokolice

4
Obalování v těstíčku z Hrašky je mnohem rychlejší než v klasickém trojobalu. Stačí jednotlivé kousky
Obalované žampiony
Houby Smažené

Obalované žampiony

1
Pokud žampiony jednou obalíte v Hrašce, tak příště již jiný způsob nezvolíte. Ach! Jsou tak
Obalovaný chleba v Hrašce
Smažené

Obalovaný chleba v Hrašce

1
Plátek chleba, který namočíme do těstíčka z Hrašky a osmažíme je výtečný
Obalovaná cuketa
Smažené

Obalovaná cuketa

1
Cuketové řízečky obalené v těstíčku z Hrašky jsou výtečné teplé i za studena.
Obalovaná cibule
Recepty Smažené

Obalovaná cibule

1
Cibulové kroužky obalené v Hrašce, to je tedy opravdová lahůdka. Tímto jídlem můžete okouzlit
Pórková pomazánka
Pomazánky

Pórková pomazánka

0
Pórek je přírodní antibiotikum, ve spojení s našlehaným hraškovým máslem vytvoří pomazánku
Česneková pomazánka
Pomazánky

Česneková pomazánka

0
Z česneku – velkého daru přírody a vyšlehaného hraškového másla připravíme
Křenová pomazánka
Pomazánky

Křenová pomazánka

1
Pikantní chuť křenu zjemní vyšlehané hraškové máslo a získáme pomazánku dokonalé chuti.
Italská pomazánka
Pomazánky

Italská pomazánka

0
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru