Jarní zázrak – kopřiva
Zdravá, a obalená v Hrašce i velmi chutná
Kopřiva dvoudomá
Na jaře rádi využíváme sílu jarních bylinek. Bylinky se používají k očistě těla, pro podporu zdraví, ale i pro zpestření jídelníčku.
Mezi oblíbené rostliny patří kopřiva. Nejenže dokáže ozdravit naše klouby, cévy i kůži, ale pomáhá také při chudokrevnosti a zvyšuje naši obranyschopnost. Přestože je kopřiva velmi léčivá, neměla by se užívat dlouhodobě.
Sbírá se mladá nať, a to od března do poloviny května, do svátku Žofie. Říká se, že v tuto dobu má největší účinek.
Před použitím v kuchyni ji nejdříve spaříme a pak ji přidáváme do polévek, špenátu, rizot, smoothie a jiných jídel. Velmi chutná je obalená a usmažená v těstíčku z Hrašky.