Bramboráčky
Ingredience
- 860 g Brambory očištěné
- 120 g Hraška na obalování
- 10 g Česnek
- 4 g Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř mletý
- 1 g Mahá koření
- Voda dle potřeby
- Olej na smažení
Instrukce
- Opláchnuté brambory nastrouháme najemno.
- Po krátkém ustátí slijeme vodu, přidáme Hrašku, třený česnek se solí, pečlivě drcenou majoránku, mletý pepř, Mahá koření a směs surovin důkladně promícháme.
- Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky.
- Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
- Během přípravy bramboráků těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
- Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
- Bramboráčky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.
Poznámky
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!