Bramborové šišky s mákem

Klíčové slovo: Hraška, Hraška vanilka, Mák, Šišky s mákem, Sladké, Zdravé vaření, Zdraví, Zdraví recept
Porce: 4 porce
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 1000 g Ve slupce uvařené a oloupané brambory
  • 20 g Hraška Vanilka
  • 200 g Solamyl
  • Solamyl na vyválení šišek
  • 40 g Rýžová mouka
  • 20 g Olej
  • 60 g Cukr moučka – na posypku
  • 60 g Mák mletý – na posypku
  • 80 g Kokosový olej nebo máslo – na přelití

Instrukce

  • Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě nejlépe den předem.
  • Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.
  • Přidáme HRAŠKU, Solamyl, olej a rýžovou mouku. Dobře propracujeme na tužší těsto. Podle stáří a typu brambor si upravíme množství mouky.
  • Těsto rozválíme na válečky o tloušťce asi 2,5 cm, které rozkrajujeme na malé kousky.
  • Šišky klademe na vymazaný napařovák a vaříme je v páře 25 minut.
  • Ještě teplé šišky servírujeme na talíř. Posypeme je mletým mákem smíchaným s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem či kokosovým tukem.
  • Bramborové šišky servírujeme s kompotem.

Poznámky

Alergeny: Žádné
Hraška v receptu nahrazuje vejce pro vegany a pro alergiky na vajíčka.
Rýžová mouka vhodně nahrazuje obyčejnou mouku a je vhodná pro bezlepkovou dietu.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru