Ceriová pečeně na česneku a kmíně

Ing. Eliška Škvařilová
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

Příprava Cerie

  • 200 g Cerie v prášku
  • 180 ml vody nebo vývaru
  • 20 ml oleje
  • 1/2 g Mahá koření
  • 5 g rozetřeného česneku

Šťáva na podlití Cerie

  • 20 ml sojové omáčky
  • 150 ml vody nebo vývaru
  • kmín mletý
  • 20 g česneku
  • 100 g cibule

Instrukce
 

Cerie – Příprava těsta

  • Všechny suroviny smícháme, až získáme vláčné hladké těsto.
  • Těsto necháme alespoň 20 minut odpočinout, tím se všechny suroviny ještě více spojí. Těsto na Cerii můžeme nechat odpočívat i přes noc v chladnu.

Pečení v troubě

  • Zapékací nádobu, nejlépe z varného skla, vytřeme tukem a vložíme do ni těsto z Cerie.
  • Přidáme stroužky česneku a na čtvrtiny nakrájenou cibuli. Zalijeme sojovou omáčkou smíchanou s vodou či vývarem, posypeme kmínem a zakryjeme.
  • Varnou nádobu vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C alespoň hodinu.
    Doba varu závisí na velikosti Cerie.
  • Cerii průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem.
  • Doba vaření Cerie je delší, protože má obdobné složení jako maso.
  • Cerie musí být dobře provařená, neboť to je záruka dobrého trávení.
  • Uvařenou Cerii krájíme na plátky.

Použití

  • Plátky Cerie servírujeme s omáčkou, dušenou zeleninou, po vychladnutí na pečivo.
  • Plátky Cerie můžeme pro zvýšení chutnosti ještě z obou stran opéci na oleji.

Poznámky

Cerii můžeme použít v receptech, kde se používá maso.
Můžeme z ní udělat jak čínu, tak guláše, řízky či špízy.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
Klíčové slovo Cerie, Česnek, Kmín, Mahá koření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru