Italská pomazánka

Klíčové slovo: Hraška, Hraška na zahuštování, Mahá koření, Pomazánka, sušená rajčata, Zdraví, Zdraví recept
Porce: 1 kg
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 170 g Olej slunečnicový Můžeme použít i olej ze sušených rajčat
  • 700 g Voda Můžeme použít vývar
  • 115 g Hraška na zahušťování
  • 5 g Mahá koření
  • 6 g Pepř mletý
  • 6 g Sůl
  • 3 g Cukr krystal
  • 25 g Sladká paprika
  • 30 g Česnek
  • 40 g Sušená rajčata
  • 10 g Chilli
  • 100 g Okurek nakládaný
  • 100 g Hořčice plnotučná
  • 10 g Ocet
  • 2 špetky Oregano

Instrukce

  • Mahá koření krátce orestujeme spolu s třeným česnekem na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Přidáme Hrašku, mletý pepř, chilli a sladkou papriku a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladnout.
  • Po vychladnutí rozmixujeme s hořčicí, nakládanými okurkami, sušeními rajčaty a oreganem.

Poznámky

Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru