Kokosová pomazánka

Ing. Eliška Škvařilová
Je jemný našlehaný kokosový krém. O kokosu se říká, že posiluje kosti, protože obsahuje mangan. Měď a železo obsažené v kokosu pomáhají tvorbě červených krvinek a selen je oxidant, který chrání naše buňky.
Kalorií

Ingredience
  

Hraškové máslo

  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g sušeného sójového mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 100 – 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 600 ml vody Vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
  • 100 g kokosu

Instrukce
 

  • V misce promícháme směs kokosu, Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem. Musíme počítat s tím, že každé mléko má jiné vlastnosti.
  • Za stálého míchání vsypeme do vařící vody připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladnout.
  • Nakonec důkladně vyšleháme ponorným mixérem na nadýchaný krém.

Způsob podávání

  • Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert. Pěkně vypadá na kousku ovoce, třeba na půlce meruňky.

Poznámky

Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Klíčové slovo Banán, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Pomazánka, Sladké
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru