Kokosová pomazánka
Je jemný našlehaný kokosový krém. O kokosu se říká, že posiluje kosti, protože obsahuje mangan. Měď a železo obsažené v kokosu pomáhají tvorbě červených krvinek a selen je oxidant, který chrání naše buňky.
Ingredience
Hraškové máslo
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g sušeného sójového mléka
- 100 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 100 – 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml vody Vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
- 100 g kokosu
Instrukce
- V misce promícháme směs kokosu, Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem. Musíme počítat s tím, že každé mléko má jiné vlastnosti.
- Za stálého míchání vsypeme do vařící vody připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Necháme vychladnout.
- Nakonec důkladně vyšleháme ponorným mixérem na nadýchaný krém.
Způsob podávání
- Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert. Pěkně vypadá na kousku ovoce, třeba na půlce meruňky.
Poznámky
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!