Kynuté knedlíky švestkové
Ingredience
- 16 g Droždí sušené
- 80 g Cukr krupice
- 300 ml Voda Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem
- 40 g Sójové mléko sušené
- 280 g Mouka hrubá
- 280 g Mouka celozrnná
- 8 g Hraška Vanilka
- 2 g Sůl
- 8 g Citronová kůra
- 40 g Olej slunečnicový
- 400 g Švestky očištěné
Servírování
- 60 g Cukr moučka
- 60 g Mák mletý
- 80 g Kokosový olej Můžeme nahradit máslem
Instrukce
- Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
- Těsto rozválíme na tenký plát.
- Plát rozkrájíme na čtverečky o velikosti 4×4 cm.
- Švestky klademe na těsto a dobře je těstem uzavřeme tak, aby švestky byly slabě a stejnoměrně obaleny těstem.
- Knedlíky necháme 20 minut vykynout.
- Knedlíky vaříme v páře 25 minut.
Servírování
- Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem.
- Rozpustíme kokosový olej.
- Knedlík na talíři posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným kokosovým olejem.
Poznámky
Alergeny: 1 Lepek, 6 sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!