Kynuté knedlíky švestkové

Klíčové slovo: Hraška, Hraška vanilka, Kynuté, Kynuté knedlíky, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 16 g Droždí sušené
  • 80 g Cukr krupice
  • 300 ml Voda Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem
  • 40 g Sójové mléko sušené
  • 280 g Mouka Hrubá
  • 280 g Mouka celozrnná
  • 8 g Hraška vanilka
  • 2 g Sůl
  • 8 g Citronová kůra
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 400 g Švestky očištěné

Servírování

  • 60 g Cukr moučka
  • 60 g Mák mletý
  • 80 g Kokosový olej Můžeme nahradit máslem

Instrukce

  • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
  • Těsto rozválíme na tenký plát.
  • Plát rozkrájíme čtverečky o velikosti 4×4 cm.
  • Švestky klademe na těsto a dobře je těstem uzavřeme tak, aby povidla byla slabě a stejnoměrně obalena těstem.
  • Knedlíky necháme 20 minut vykynout.
  • Knedlíky vaříme v páře 25 minut.

Servírování

  • Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem.
  • Rozpustíme kokosový olej.
  • Knedlík na talíři posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným kokosovým olejem.

Poznámky

Alergeny: 1 Lepek, 6 sója
 
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru