Máslová fazole v okurkové omáčce

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
  

Fazole

  • 80 g Fazole bílá máslová
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé

Okurky nakládané

  • 70 g Okurky nakládané
  • 20 g Olej

Omáčka

  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Hořčice bílá celá
  • 40 g Olej
  • 80 g Cibule očištěná
  • 5 g Česnek
  • 1 g Mahá koření
  • 2 g Cukr
  • 15 g Mrkev
  • 15 g Celer
  • 15 g Petržel
  • 1 špetka Muškátového oříšku mletého
  • 1 špetka Pepř mletý
  • 32 g Hraška na zahuštování
  • 440 ml Vývar nebo voda
  • 8 g Citronová šťáva / ocet
  • 8 g Sůl
  • 1 špetka Tymián
  • 1 špetka Kurkuma
  • 60 g Sójové mléko sušené

Instrukce
 

Fazole

  • Fazole přes noc namočíme do studené vody.
  • Ráno vodu slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s bobkovým listem a novým kořením.

Okurky nakládané

  • Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené nakládané okurky.

Omáčka

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme třený česnek, MAHÁ koření, cukr, nastrouhanou kořenovou zeleninu, muškátový oříšek, mletý pepř a orestujeme.
  • Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Před koncem varu přidáme tymián, sušené sójové mléko, rozmixujeme dohladka a krátce povaříme.

Dohotovení

  • Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, orestované okurky a přivedeme k varu.

Poznámky

Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 6 Sója, 9 Celer, 10 Hořčice
Klíčové slovo Fazole, Hraška, Hraška na zahuštování, Luštěnina, Mahá koření, okurky, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru