Máslová fazole v okurkové omáčce
Ingredience
Fazole
- 80 g Fazole bílá máslová
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
Okurky nakládané
- 70 g Okurky nakládané
- 20 g Olej
Omáčka
- 1 g Kmín celý
- 1 g Hořčice bílá celá
- 40 g Olej
- 80 g Cibule očištěná
- 5 g Česnek
- 1 g Mahá koření
- 2 g Cukr
- 15 g Mrkev
- 15 g Celer
- 15 g Petržel
- 1 špetka Muškátového oříšku mletého
- 1 špetka Pepř mletý
- 32 g Hraška na zahuštování
- 440 ml Vývar nebo voda
- 8 g Citronová šťáva / ocet
- 8 g Sůl
- 1 špetka Tymián
- 1 špetka Kurkuma
- 60 g Sójové mléko sušené
Instrukce
Fazole
- Fazole přes noc namočíme do studené vody.
- Ráno vodu slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s bobkovým listem a novým kořením.
Okurky nakládané
- Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené nakládané okurky.
Omáčka
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme třený česnek, MAHÁ koření, cukr, nastrouhanou kořenovou zeleninu, muškátový oříšek, mletý pepř a orestujeme.
- Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
- Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Před koncem varu přidáme tymián, sušené sójové mléko, rozmixujeme dohladka a krátce povaříme.
Dohotovení
- Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, orestované okurky a přivedeme k varu.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 6 Sója, 9 Celer, 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!