Mrkvový krém

Ing. Eliška Škvařilová
Mrkev v tomto receptu můžeme nahradit jinou kořenovou zeleninou.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
 
 

Polévka

  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Hořčice bílá celá
  • 25 g Olej
  • 160 g Mrkev
  • 100 g Cibule očištěná
  • 9 g Česnek
  • 2 g Mahá koření
  • 1 špetka Pepř mletý
  • 4 g Zázvor čerství
  • 40 g Hraška na zahuštování
  • 1050 ml Vývaru nebo vody
  • 10 g Sůl
  • 80 g Brambory očištěné
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 10 g Ocet
  • 2 špetka Majoránka

Instrukce
 

Polévka

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme nastrouhanou mrkev.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř, nastrouhaný čerstvý zázvor a krátce orestujeme.
  • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme nakrájené brambory, kurkumu, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme minimálně 20 minut pod pokličkou.
  • Polévku občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Před koncem varu přidáme ocet a majoránku.
  • Polévku rozmixujeme na krém.

Poznámky

 
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahuštování, Mahá koření, Mrkev, Polévka, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru