Ořechová srdíčka s čokoládou
Můžeme zvolit jiné tvary.
Ingredience
- 150 g Mouka celozrnná
- 400 g Mouka hladká
- 200 g Cukr moučka
- 1 špetka Sůl
- 25 g Hraška Vanilka
- 140 g Ořechy – vlašské / lískové / mandle
- 10 g Kakao
- 300 g Kokosový olej / máslo
- 25 g Citronová šťáva
- 12 g Vanilkové aroma
Instrukce
- Ořechy spaříme a v troubě či na pánvičce je chvíli opečeme. Ořechy tak získají výraznější chuť.
- Ořechy rozemeleme na mouku.
- Smícháme všechny suché suroviny dohromady.
- Kokosový olej /máslo rozpustíme, a spolu s citronovou šťávou přidáme do suché směsi.
- Ze všech surovin vypracujeme těsto.
- Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
- Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
- Pak zkontrolujeme a podle potřeby dopečeme.
- Odleželé těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm, vypichujeme vybrané tvary, které přeneseme na vymazaný plech.
- Linecké pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby těsto bylo všude stejně upečené.
Poznámky
Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice)
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!