Polévka kapustový krém

Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Hraška, Hraška na zahuštování, Kapusta, Mahá koření, Polévka, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Porce: 4 porce
Autor: Ing Eliška Škvařilová

Ingredience

Polévka

  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Hořčice bílá celá
  • 20 g Olej
  • 80 g Cibule očištěná
  • 45 g Mrkev
  • 160 g Kapusta
  • 8 g Česnek
  • 1 g Mahá koření
  • 1 špetka Pepř mletý
  • 35 g Hraška na zahuštování
  • 950 ml Vývar nebo voda
  • 8 g Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 8 ml Ocet
  • 40 g Sójové mléko sušené

Instrukce

Polévka

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme nakrájenou mrkev, kapust a orestujeme.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a krátce orestujeme.
  • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Před koncem varu přidáme ocet, sušené sójové mléko.
  • Polévku rozmixujeme na krém.

Poznámky

Polévky je dobré zahušťovat Hraškou namísto běžně používané bílé mouky. Polévka zahuštěná Hraškou je lahodná a současně je zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 6 Sója, 10 Hořtice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru