Polévka kapustový krém

Polévka kapustový krém

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

Polévka

  • 1 g celého kmínu
  • 1 g celé bílé hořčice
  • 20 g oleje
  • 80 g očištěné cibule
  • 45 g mrkve
  • 160 g kapusty
  • 7 g česneku
  • 1 g Mahá koření
  • 1 špetka mletého pepře
  • 35 g Hrašky na zahušťování
  • 950 ml vývaru nebo vody
  • 40 g sójového sušeného mléka Nebo jiného mléka.
  • 8 g soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 8 ml octa
  • sýr či strouhané tofu na zdobení

Instrukce
 

Polévka

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme nakrájenou mrkev a orestujeme ji.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a krátce orestujeme.
  • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme nakrájenou kapustu, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Před koncem varu přidáme ocet, sušené sójové mléko, nebo smetanu.
  • Polévku rozmixujeme na krém.
  • Pro větší sytivost ozdobíme strouhaným sýrem nebo tofu.

Poznámky

Polévky je dobré zahušťovat Hraškou namísto běžně používané bílé mouky. Polévka zahuštěná Hraškou je lahodná a současně je zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 6 Sója, 10 Hořčice
Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Kapusta, Mahá koření, Polévka, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru