Rýžová kaše

Dobře provařená rýžová kaše s Hraškou je lahodná a sytá.
Tajemství lahodných kaší je ukryto v dlouhodobém a pomalém vaření
Strava: Vegan
Klíčové slovo: Hraška, Hraška vanilka, jablka, Kaše, Rýže, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 140 g Rýže
  • 1200 ml Voda (voda a sušené sójové mléko se dá nahradit kravským mlékem)
  • 120 g Sušené sójové mléko
  • 80 g Hraška vanilka
  • 100 g Cukr třtinový
  • 1 špetka Sůl
  • 80 g Olej kokosový/slunečnicový
  • 20 g Hrozinky

Instrukce

Namočená rýže

  • Rýži namočíme přes noc do studené vody, anebo alespoň na 1 hodinu.
  • Pak rýži znovu propláchneme vodou a scedíme.

Rýžová kaše

  • Hrašku Vanilka, cukr a sůl dobře promícháme.
  • Rýži zalijeme odměřeným množstvím vody, přidáme kokosový tuk a přivedeme k varu.
  • Rýži zvolna vaříme, až je poloměkká.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs (Hraška Vanilka, cukr, sůl) a dobře promícháme.
  • Tímto postupem zamezíme možnosti z hrudkování.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Nakonec vmícháme sušené sójové mléko a spařené hrozinky.
  • Hotová kaše chutná lahodně, není cítit po hrachu a rýže je rozvařená.

Servírování

  • Kaši můžeme servírovat s čerstvým ovocem, marmeládami, kapoty, oříšky a dalšími dobrotami.

Poznámky

Kaši můžeme nechat vychladnout v misce a pak vyklopit a podávat jako dezert.
Alergeny: 6 sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru