Bezlepková buchta s jablíčky a skořicí

Ing. Eliška Škvařilová
Toto těsto je opravdu výjimečné svoji vláčností a chutí. Hraška Vanilka je použitá v receptu namísto vajec. Těsto tak perfektně drží pohromadě a pochutná si na něm opravdu každý.
Kalorií

Ingredience
  

  • 150 g jablek
  • 125 g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 15 g Hrašky Vanilka
  • 1 špetka soli
  • 160 g Schär Bezlepkové směsi Mix
  • 4 g prášku do pečiva
  • 3 g sody na pečení
  • 140 ml mléka (může být i rostlinné)
  • 75 ml slunečnicového oleje
  • 10 ml rumu

Instrukce
 

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • Smícháme všechny suché suroviny.
  • Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
  • Olej, mléko a rum rozmixujeme s jablky. Vzniklé pyré důkladně promícháme se suchými surovinami.
  • Hmotu nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
  • Pečeme 20 minut při teplotě180 °C. Buchta je upečená, když vršek lehce zezlátne, těsto se lehce odlepí od stěny plechu a vršek lehce popraská.

Poznámky

  • Místo jablek můžete přidat do těsta dýni, cuketu, hrušky a jiné ovoce.
  • Do těsta si můžete přidávat koření dle své fantazie a zapojit můžete například opražené oříšky, hrozinky a jiné dobroty. My jsme do těsta přidali větší kousky jablek.
  • Těsto můžete dát do košíčků na muffiny a vychutnat si tuto dobrotu v jiném podání.
Klíčové slovo bezlepkové, Dezert, dýně, Hraška, Hraška Vanilka, podzim, Sladké, Svačina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
+ posts
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru