Bezlepková buchta s jablíčky a skořicí
Toto těsto je opravdu výjimečné svoji vláčností a chutí. Hraška Vanilka je použitá v receptu namísto vajec. Těsto tak perfektně drží pohromadě a pochutná si na něm opravdu každý.
Ingredience
- 150 g jablek
- 125 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky skořice
- 15 g Hrašky Vanilka
- 1 špetka soli
- 160 g Schär Bezlepkové směsi Mix
- 4 g prášku do pečiva
- 3 g sody na pečení
- 140 ml mléka (může být i rostlinné)
- 75 ml slunečnicového oleje
- 10 ml rumu
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Smícháme všechny suché suroviny.
- Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
- Olej, mléko a rum rozmixujeme s jablky. Vzniklé pyré důkladně promícháme se suchými surovinami.
- Hmotu nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
- Pečeme 20 minut při teplotě180 °C. Buchta je upečená, když vršek lehce zezlátne, těsto se lehce odlepí od stěny plechu a vršek lehce popraská.
Poznámky
- Místo jablek můžete přidat do těsta dýni, cuketu, hrušky a jiné ovoce.
- Do těsta si můžete přidávat koření dle své fantazie a zapojit můžete například opražené oříšky, hrozinky a jiné dobroty. My jsme do těsta přidali větší kousky jablek.
- Těsto můžete dát do košíčků na muffiny a vychutnat si tuto dobrotu v jiném podání.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!