Těstovinové halušky se zelím

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Diabetici, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
 
 

Těstoviny

  • 350 g těstovin
  • voda
  • 12 g soli

Zelí dušené

  • 1 g celého kmínu
  • 60 ml oleje
  • 170 g očištěné cibule
  • 11 g česneku
  • 1 g Mahá koření
  • 470 g hlávkového zelí
  • 200 g kysaného zelí
  • 4 g soli
  • 1 špetka mletého pepře

Tofu

  • 200 g uzeného tofu
  • olej na orestovaní tofu

Instrukce
 

Těstoviny

  • Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme doměkka.

Zelí

  • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
  • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření a orestujeme.
  • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme hlávkové zelí a orestujeme.
  • Přidáme kysané zelí, mletý pepř, sůl a ještě chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme vývarem, aby zelí bylo šťavnaté.

Tofu

  • Nastrouháme tofu nahrubo a orestujeme ho na oleji.

Dohotovení

  • Těstoviny smícháme se zelím a na talíři ozdobíme nudličkami orestovaného tofu.

Poznámky

Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice
Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Kysané zelí, Mahá koření, Slané, Těstoviny, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru