Těstovinové halušky se zelím

Ing Eliška Škvařilová
Kuchyně Diabetici, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
 
 

Těstoviny

  • 350 g Těstoviny
  • ml Voda
  • 12 g Sůl

Zelí dušené

  • 1 g Kmín celý
  • 60 g Olej
  • 170 g Cibule očištěná
  • 11 g Česnek
  • 1 1 Mahá koření
  • 470 g Zelí hlávkové
  • 200 g Zelí kysané
  • 4 g Sůl
  • 1 špetka Pepř mletý

Tofu

  • 200 g Tofu uzené
  • olej na orestovaní tofu

Instrukce
 

Těstoviny

  • Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme doměkka.

Zelí

  • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
  • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
  • Přidáme třený česnek, MAHÁ koření a orestujeme.
  • Krátce orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme hlávkové zelí a orestujeme.
  • Přidáme kysané zelí, mletý pepř, sůl a ještě chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme vývarem, aby zelí bylo šťavnaté.

Tofu

  • Nastrouháme tofu nahrubo a orestujeme ho na oleji.

Dohotovení

  • Těstoviny smícháme se zelím a na talíři ozdobíme nudličkami orestovaného tofu.

Poznámky

Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice
Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahuštování, Kysané zelí, Mahá koření, Slané, Těstoviny, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru