Vanilkový krém s bezinkovou šťávou

Ing. Eliška Škvařilová
Tato kombinace stojí za vyzkoušení. Na přípravu vanilkového krému použijeme Hrašku Vanilka, Bezinková šťáva dodá dezertu svěží osobitou chuť.
Porce 1 kg
Kalorií

Ingredience
  

Krém

  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g cukru
  • 200 g sušeného sójového mléka Sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
  • 800 ml vody

Zdobení

  • bezinková šťáva

Instrukce
 

Krém

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a přivedeme k varu.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
  • Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.

Zdobení

  • Vychladlý krém zalijeme bezinkovou šťávou.

Poznámky

Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Rebarbora, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru