Cibulový čaj s tymiánem a Mahá kořením

Tisk

Cibulový čaj s tymiánem a Mahá kořením

Tento čaj pomáhá při kašli a nachlazení. Tymián mu dodá příjemnou chuť a Mahá koření ošetří naše zažívání, neboť se říká, že každá nemoc začíná v našich střevech. Tymián má i uklidňující účinky, tak se nám bude lépe spát.
Klíčové slovo Čaj, Cibule, Citron, Imunita, Koření, Mahá koření, Nápoj, Zdraví, Zdravý recept
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 2 ks cibule
  • 1000 ml vody
  • 3 g Mahá koření
  • 2 g tymiánu Můžeme také přidat skořici, hřebíček, fenykl či anýz.
  • Dle chuti citronová šťáva
  • 40 g medu Můžeme použít jiné sladidlo. Třeba domácí sirup.

Instrukce

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • Nakrájenou cibuli zalijeme 1 litrem vody a přidáme Mahá koření.
  • Vodu přivedeme k varu a vaříme 5 minut na mírném plameni.
  • Přidáme čajovou lžičku tymiánu, oheň vypneme a necháme přikryté 10 minut vyluhovat.
  • Scedíme a dochutíme medem a citronovou šťávou.
  • Tento čaj je nejen zdravý, ale i chutný a klidně ho můžeme popíjet celý den.

Poznámky

 
Alergeny: 10 Hořčice
Categories: Nápoje
X