Salát z kysaného zelí

Tisk

Salát z kysaného zelí

Strava Vegan
Klíčové slovo Kysané zelí, Mahá koření, Mrkev, Nakládané zelí, Salát
Porce 0
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 250 g nakládaného zelí
  • 100 g mrkve
  • 50 g cibule
  • 20 ml oleje
  • 1 špetka Mahá koření
  • 1 špetka mletého pepře
  • lněné semínko na posypaní

Instrukce

  • Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme najemno.
  • Pokud je kysané zelí nakrájené nahrubo, ještě jej překrájíme nadrobno.
  • Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření a pepř. Použijeme jen tolik oleje, aby koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
  • Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo. Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
  • Když koření začne pěnit okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
  • Po vychladnutí smícháme olej se zeleninou dohromady.
  • Salát před podáváním posypeme lněným semínkem.

Poznámky

Tento salát můžeme různým způsobem obměňovat. Můžeme přidávat zeleninu, bylinky či semínka.
Výborný je například s koprem, opraženými slunečnicovými či dýňovými semínky.
Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
Alergeny: 10 Hořčice
Categories: Saláty
X