Tisk
Salát z kysaného zelí
Porce 0
Kalorií
Ingredience
- 250 g nakládaného zelí
- 100 g mrkve
- 50 g cibule
- 20 ml oleje
- 1 špetka Mahá koření
- 1 špetka mletého pepře
- lněné semínko na posypaní
Instrukce
- Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme najemno.
- Pokud je kysané zelí nakrájené nahrubo, ještě jej překrájíme nadrobno.
- Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření a pepř. Použijeme jen tolik oleje, aby koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
- Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo. Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
- Když koření začne pěnit okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
- Po vychladnutí smícháme olej se zeleninou dohromady.
- Salát před podáváním posypeme lněným semínkem.
Poznámky
Tento salát můžeme různým způsobem obměňovat. Můžeme přidávat zeleninu, bylinky či semínka.
Výborný je například s koprem, opraženými slunečnicovými či dýňovými semínky.
Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít.
Alergeny: 10 Hořčice