Obalovaná cuketa

    Můžete sdílet na:
    Cuketové řízečky si můžeme připravit po celý rok, obzvláště v létě, když jich vyroste hodně. Chuť cukety je jemná a svěží. Když cuketu obalíme v pikantním těstíčku z Hrašky, báječně si pochutnáme. Oproti klasickému trojobalu jsou řízečky zdravější a rychleji připraveny. Pro změnu můžeme do těstíčka přidat trochu česneku či grilovacího koření.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Instrukce
     

    • Hrašku, třený česnek a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
    • Cuketu nakrájíme na kolečka zhruba 1,5 cm široké. Pokud je slupka tvrdá, tak ji před krájením oloupeme.
    • Kolečka cukety osolíme z obou stran a necháme 30 minut vypotit. (Kolečka se orosí).
    • Kolečka cukety nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku. Necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
    • Smažíme dozlatova z obou stran.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Poznámky

    • Cuketa má jemnou chuť, proto je dobré do těstíčka z Hrašky přidat ještě další koření: česnek, pepř, grilovací koření,…
    • Abychom správně smažili, je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku. Celý článek o správném smažení najdete zde.
    • Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
    • Na téma cuketa jsme si pro Vás připravili celý článek, který můžete nalézt tady.
    Alergeny: Žádné
    Klíčové slovo Cuketa, Hraška, Obalování, Slané, Smažení, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments