Žampiónové placičky

    Můžete sdílet na:
    Milovníci žampionů a hub ocení tuto lahůdku. Plátek žampionů placičku ozdobí a nakrájené žampiony uvnitř dodají houbovou chuť. Paprika přidá šťavnatost.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Instrukce
     

    • Hrašku smícháme s vodou a kořením. Na míchání použijeme ponorný mixér, abychom těstíčko důkladně vyšlehali. Lépe se s ním pak pracuje.
    • Žampiony a papriku očistíme a nakrájíme na drobno. Část žampionů nakrájíme na plátky a použijeme na zdobení placiček.
    • Do těstíčka přimícháme nakrájenou papriku, žampiony a petrželovou nať.
    • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody tak, aby těsto mělo konzistenci jako na bramboráky.
    • Během smažení těstíčko řídne, průběžně přidáváme Hrašku a těstíčko zahušťujeme. Vždy použijeme ponorný mixér, aby těstíčko stále bylo našlehané.
    • Těsto klademe malou naběračkou do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme. Na povrch placičky přitlačíme plátek žampionu.
    • Během smažení kousky obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Placičky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.

    Poznámky

    Při smažení placek si hlídáme teplotu tuku: správnou teplotu tuku vyzkoušíme kápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Placka se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě jsou placky mastné.
    Placky můžeme rovněž péci v troubě na vymazaném plechu.
    Doporučuji si přečíst článek o smažení, ve kterém se dozvíte, jak snadno a úspěšně smažit. 
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Fitness, Houby, Hraška, Mahá koření, Slané, Smažení, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments