Plněné kedlubny Cerií

    Můžete sdílet na:
    Jemný kedluben se spojí s chutí nasekaných rajčat, bazalky a sýru.
    Kuchyně Diabetici, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Kedlubny

    • 4 větší kedlubny

    Nádivka z Cerie

    • 40 ml oleje
    • 100 g očištěné cibule
    • 50 g mrkve
    • 20 g celeru
    • 1 g krystalového cukru
    • mletý černý pepř
    • 20 g třeného česneku
    • 500 g nakládaných sekaných rajčat
    • 8 g soli
    • 250 g uvařené Cerie Cerii připravíme podle receptu zde.
    • bazalka
    • 200 g sýru na strouhání

    Instrukce
     

    Příprava kedluben

    • Kedlubny oloupeme (můžeme je připravovat i neoloupané) a přepůlíme .
    • Půlky kedluben vložíme do vařící, osolené body a uvaříme do poloměkka.
    • Uvařené půlky kedluben vydlabeme.

    Příprava nádivky z Cerie

    • Uvařenou Cerii pomeleme.
    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
    • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
    • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření, cukr a mletý pepř. Krátce orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Přidáme sekaná nakládaná rajčata a osolíme a krátce povaříme.
    • Přidáme pomletou Cerii, bazalku a krátce povaříme

    Dohotovení

    • Předehřejeme troubu na 160 °C.
    • Sýr nastrouháme.
    • 2/3 nastrouhaného sýru smícháme s nádivkou. 1/3 sýru odložíme stranou.
    • Půlky kedluben naplníme nádivkou a vložíme do vymazaného pekáčku.
    • Kedlubny pečeme 20 minut při teplotě 160 °C. Pak posypeme zbylou částí strouhaného sýru a ještě dopečeme.
    • Povrch kedluben musí být krásně zlatavý, ale ne spálený!

    Poznámky

    Cerie je vegetariánské náhrada masa.
    Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.
    Alergeny:  1 lepek, 7 Mléko, 10 Hořčice. 
    Klíčové slovo Cerie, Hraška, Hraška na zahušťování, Kedluben, Mahá koření, Pečené, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments