Kedlubnové zelí

    Můžete sdílet na:
    Mladé kedlubny jsou šťavnaté, křehké a přirozeně sladké. Zahuštěním Hraškou připravíme lahodné, výživné jídlo. Nejdříve si uvaříme Hrašku a nastrouhanou kedlubnu přidáme nakonec, aby se dlouho nevařila.
    Kuchyně Diabetici, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Kedlubna

    • 500 g kedlubny

    Bešamel

    Instrukce
     

    Kedlubna

    • Očištěné a oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle.

    Bešamel

    • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
    • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
    • Přidáme Mahá koření, mletý pepř, cukr a orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Přidáme Hrašku a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme vývarem, přidáme sůl a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Pět minut před koncem varu přidáme nastrouhanou kedlubnu a povaříme, až je kedlubna měkká.
    • Nakonec přidáme ocet a necháme přejít varem.
    • Používáme namísto klasického bílého zelí.

    Poznámky

    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Dušené, Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Kedlubna, Mahá koření, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments