Kroupové halušky se zelím

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Diabetici, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Kroupy

    • 120 g krup
    • 600 ml vody
    • 4 g soli

    Zelí dušené

    • 1 g celého kmínu
    • 60 ml oleje
    • 170 g očištěné cibule
    • 11 g česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 470 g hlávkového zelí
    • 200 g kysaného zelí
    • 4 g soli
    • 1 špetka mletého pepře

    Dohotovení

    • 200 g brynzy

    Instrukce
     

    Kroupy

    • Kroupy přes noc namočíme do studené vody.
    • Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v osolené vodě, až jsou kroupy měkké a voda se vyvaří.
    • Kroupy je potřeba vařit dlouho a pomalu ve větším množství vody. Kroupy při vaření stále nabírají tekutinu. Takto docílíme lahodné chuti krup.

    Zelí

    • Do prázdného hrnce vsypeme kmín a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
    • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření a orestujeme.
    • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Přidáme hlávkové zelí a orestujeme.
    • Přidáme kysané zelí, mletý pepř, sůl a ještě chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme vývarem, aby bylo zelí šťavnaté.

    Dohotovení

    • Kroupy smícháme se zelím a brynzou.

    Poznámky

    Skvělé je podávat tyto halušky s cibulkou usmaženou dozlatova.
    Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Kroupy, Kysané zelí, Mahá koření, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments