Tisk
Čokoládový dezert z Hrašky
Čokoládový dezert z Hrašky nám dává možnost, jak si pochutnat a přitom nemít špatné svědomí, že jsme se prohřešili proti zdravé výživě. Základ pomazánky totiž tvoří nadýchaný krém z Hrašky Vanilka.
Porce 0
Kalorií
Ingredience
Hraškové máslo
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g sušeného sójového mléka
- 100 g cukru
- 1 špetka soli
- 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje / másla
- 600 ml vody vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem, pak už nepoužijeme sušené sójové mléko
Ochucení pomazánky
- 50 g kvalitního kakaa nebo čokolády (podle chuti)
Instrukce
- V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem. Musíme počítat s tím, že každý druh mléka má jiné vlastnosti.
- Za stálého míchání vsypeme do vařící vody připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Nakonec přidáme podle chuti kakao nebo čokoládu .
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem na hladký krém.
Poznámky
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko