Vanilkovo-čokoládový pohár

Tisk

Vanilkovo-čokoládový pohár

Nadýchaný krém z vanilky a kakaa nás plně uspokojí. Pochutnáme si a cítíme se lehce. Tento výživný dezert můžeme servírovat i jako jídlo, protože je připravený z Hrašky.
Klíčové slovo Hraška Vanilka, Kakao, Krém, Svačina, Vanilka, Zdravé vaření
Porce 1 kg
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Krém

  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g cukru
  • 200 g sušeného sójového mléka
  • 800 ml vody Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
  • 2 lžíce kakaa Přidáváme dle chuti.

Dohotovení

  • kompot
  • ovoce na zdobení dle sezóny

Instrukce

Krém

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a vše přivedeme k varu.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.

Dohotovení

  • Na dno skleniček dáme kompot.
  • Polovinu ještě teplého krému naléváme do misek či skleniček na kompot.
  • Zbylou část krému smícháme s kakaem, důkladně vyšleháme a dáme vychladnout.

Zdobení

  • Před podáváním dezert ozdobíme ovocem.

Video

Poznámky

Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
Categories: Dezerty
X