Tisk
Pomerančová pomazánka z vanilkové Hrašky
Sladké pomazánky jsou vhodnou cestou, jak dětem nenápadně zařadit luštěniny do jídelníčku a navíc si pochutnat.
Porce 0
Kalorií
Ingredience
Hraškové máslo
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g sušeného sójového mléka
- 100 g cukru
- 1 špetka soli
- 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml vody vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem, pak nedáváme sušené sójové mléko
Ochucení pomazánky
- 75 g pomeranče
- 25 g medu
Instrukce
- V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Ochucení pomazánky
- Pomeranč oloupeme, nakrájíme nadrobno a vmícháme do hraškového másla. Do pomazánky můžeme přidat i lístky máty nebo meduňky. Pomazánka tak získá na svěžesti.
Poznámky
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Hrašku je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: 6 Sója
Hrašku je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: 6 Sója