Banánová pomazánka

Ing. Eliška Škvařilová
Kalorií

Ingredience
  

Hraškové máslo

  • 45 g Hrašky Vanilka
  • 45 g sušeného sójového mléka
  • 45 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 45 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 250 ml vody se sušeným mlékem nebo mléka

Ochucení pomazánky

  • 200 g banánů
  • 25 ml citronové šťávy

Instrukce
 

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a solil.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Nakonec přidáme banán a citronovou šťávu. Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.

Způsob podávání

  • Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.

Poznámky

Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Klíčové slovo Banán, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Pomazánka, Sladké
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru