Banánová pomazánka

Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience
  

Hraškové máslo

  • 45 g Hraška Vanilka
  • 45 g Sójové mléko sušené
  • 45 g Cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 45 g Olej slunečnicový nebo kokosový
  • 250 ml Vody se sušeným mlékem, nebo mléko

Ochucení pomazánky

  • 200 g Banán
  • 25 g Citronová šťáva

Instrukce
 

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójové sušené mléko, cukru a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Nakonec přidáme banán a citronovou šťávu. Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem

Způsob podávání

  • Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.

Poznámky

Na přípravu sladkého HRAŠKOVÉHO másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, 
Klíčové slovo Banán, Hraška, Hraška Vanilkova, krém, Pomazánka, Sladké
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru