Podušené houby a vyšlehané hraškové máslo, podávané na topince je neodolatelná pochoutka. Do pomazánky jsme navíc přidali ještě rajče a papriku, tím se pomazánka stala ještě chutnější..
Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Příprava hub (žampiónů)
Na oleji krátce orestujeme celý kmín.
Přidáme nakrájené houby či žampiony a sůl.
Zvolna restujeme, až jsou plátky žampionů krásně opečené
Opečením získají žampióny silnou houbovou chuť, která pomazánku ochutí.
Ke konci přidáme nadrobno nakrájená rajčata a papriku a kráce podusíme.
Osmahnuté žampiony můžeme rozmixovat anebo vmíchat do pomazánky celé.
Dokončení pomazánky
Hotové žampiony vmícháme do vyšlehaného hraškového másla a podle potřeby dosolíme.
Podáváme nejlépe na topince posypané jemně nakrájenou pažitkou.
Poznámky
Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu v titanovém hrnci anebo v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a kaše se bude méně připalovat. Hrašku je důležité v jídle dobře provařit, minimálně 20 minut, aby bylahrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!