Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Pečená dýně Hokaido

S Mahá kořením, česnekem a bylinkami.
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Bylinky, Česnek, Hokaido, Mahá koření, Pečení, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 640 g očištěné dýně
  • 140 g očištěné cibule
  • 40 ml oleje
  • 1 palička česneku
  • 1 g Mahá koření
  • 1 špetka mletého pepře
  • sůl
  • čerstvé či sušené bylinky např. tymián či šalvěj

Instrukce

  • Očištěnou dýni nakrájíme i se slupkou na plátky o šířce 2 cm.
  • Smícháme olej, Mahá koření a mletý pepř.
  • Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.
  • Dýni rozložíme na tukem vymazaný plech, posolíme a potřeme připraveným olejem. Přidáme celé stroužky česneku a kousky cibule.
  • Dýni pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
  • Dýni pravidelně otáčíme a kontrolujeme, aby se nespálila.
  • Před koncem pečení posypeme bylinkami.
  • Dýni můžeme servírovat posypanou sýrem a podávat ji s dresingem.

Poznámky

Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!