Pečená dýně Hokaido
S Mahá kořením, česnekem a bylinkami.
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Bylinky, Česnek, Hokaido, Mahá koření, Pečení, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 640 g očištěné dýně
- 140 g očištěné cibule
- 40 ml oleje
- 1 palička česneku
- 1 g Mahá koření
- 1 špetka mletého pepře
- sůl
- čerstvé či sušené bylinky např. tymián či šalvěj
Očištěnou dýni nakrájíme i se slupkou na plátky o šířce 2 cm.
Smícháme olej, Mahá koření a mletý pepř.
Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.
Dýni rozložíme na tukem vymazaný plech, posolíme a potřeme připraveným olejem. Přidáme celé stroužky česneku a kousky cibule.
Dýni pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Dýni pravidelně otáčíme a kontrolujeme, aby se nespálila.
Před koncem pečení posypeme bylinkami.
Dýni můžeme servírovat posypanou sýrem a podávat ji s dresingem.