Strava: Vegan
Klíčové slovo: Kysané zelí, Mahá koření, Mrkev, Nakládané zelí, Salát
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 250 g nakládaného zelí
- 100 g mrkve
- 50 g cibule
- 20 ml oleje
- 1 špetka Mahá koření
- 1 špetka mletého pepře
- lněné semínko na posypaní
Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme najemno.
Pokud je kysané zelí nakrájené nahrubo, ještě jej překrájíme nadrobno.
Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření a pepř. Použijeme jen tolik oleje, aby koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo. Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
Když koření začne pěnit okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
Po vychladnutí smícháme olej se zeleninou dohromady.
Salát před podáváním posypeme lněným semínkem.
Tento salát můžeme různým způsobem obměňovat. Můžeme přidávat zeleninu, bylinky či semínka.
Výborný je například s koprem, opraženými slunečnicovými či dýňovými semínky.
Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít.
Alergeny: 10 Hořčice