Banánová pomazánka
O banánech se říká, že pomáhají proti depresi a posilují kosti.Banány a vyšlehané máslo z Hrašky Vanilka vytvoří jemný krém a když ho podáváme na kolečku banánu, nejenom že si pochutnáme, ale budeme příjemně najezení touto sytou, výživnou a přitom dobře stravitelnou lahůdkou.
Klíčové slovo: Banán, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Pomazánka, Sladké
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
Hraškové máslo
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g sušeného sójového mléka
- 100 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 100 - 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml vody Vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
Ochucení pomazánky
- 200 g banánů
- 25 ml citronové šťávy podle chuti
V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Nakonec přidáme banán a citronovou šťávu a důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko