Jít zpět E-mailový odkaz

Banánová pomazánka

O banánech se říká, že pomáhají proti depresi a posilují kosti.
Banány a vyšlehané máslo z Hrašky Vanilka vytvoří jemný krém a když ho podáváme na kolečku banánu, nejenom že si pochutnáme, ale budeme příjemně najezení touto sytou, výživnou a přitom dobře stravitelnou lahůdkou.
Klíčové slovo: Banán, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Pomazánka, Sladké
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Hraškové máslo

  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g sušeného sójového mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 100 - 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 600 ml vody Vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem

Ochucení pomazánky

  • 200 g banánů
  • 25 ml citronové šťávy podle chuti

Instrukce

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladnout.
  • Nakonec přidáme banán a citronovou šťávu a důkladně vyšleháme ponorným mixérem.

Způsob podávání

  • Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.

Poznámky

Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!