Smažené celerové a mrkvové hranolky
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Celer, Hranolky, Hraška, Hraška na obalování, Mrkev, Obalování, Slané, Smažení, Vaření
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- 450 g mrkve či celeru
- olej na smažení
Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na hranolky.
Pokud jsou hranolky širší, tak je můžeme předvařit v osolené vodě. Po usmažení zůstanou šťavnatější. Pokud zeleninu nepředvaříme, tak bude mít výraznější chuť.
Hranolky nejprve namočíme do suché směsi a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Aby byly celerové a mrkvové hranolky dokonalé, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky.
Alergeny: 9 Celer