Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Vanilkový krém s višněmi

Jemný vyšlehaný vanilkový krém a nakyslá chuť višní to je osvěžující lehký dezert Zdravá dobrota pro rodinu i návštěvu.
Klíčové slovo: Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Porce: 1 kg
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Krém

  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g cukru
  • 100 g sušeného sójového mléka
  • 800 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem

Dohotovení

  • višňový kompot být i jiný
  • višně na zdobení

Instrukce

Krém

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.

Dohotovení

  • Na dno pohárů dáme višňový kompot. Můžeme použít i jiný, který máme po ruce.
  • Ještě teplý krém naléváme do misek a dáme vychladit.
  • Před podáváním ozdobíme ovocem.

Poznámky

Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!