Vanilkový krém s višněmi
Jemný vyšlehaný vanilkový krém a nakyslá chuť višní to je osvěžující lehký dezert Zdravá dobrota pro rodinu i návštěvu.
Klíčové slovo: Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Porce: 1 kg
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 100 g sušeného sójového mléka
- 800 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
Dohotovení
- višňový kompot být i jiný
- višně na zdobení
Krém
V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Dohotovení
Na dno pohárů dáme višňový kompot. Můžeme použít i jiný, který máme po ruce.
Ještě teplý krém naléváme do misek a dáme vychladit.
Před podáváním ozdobíme ovocem.
Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója