Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Pučálka
Pochoutka z naklíčeného a opraženého hrachu.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Calories:
Ingredience
100
g
celého neloupaného hrachu
2
lžíce
oleje nebo másla
sůl, pepř nebo med - podle chuti
Mahá koření
Instrukce
Celý neloupaný hrách přebereme a propláchneme.
Hrách zalijeme studenou vodou a necháme namočený 24 hodin. Během máčení dvakrát propláchneme studenou vodou.
Hrách necháme naklíčit volně na sítku anebo v klíčící misce.
Pravidelně proplachujeme 2 krát až 3 krát denně, aby klíčky nezaschly.
Na pánvi rozehřejeme olej nebo máslo.
Naklíčený hrách propláchneme, necháme okapat a vsypeme do rozehřátého tuku.
Opékáme asi pět minut, až je hrášek křupavý a nasládlý.
Osmažený hrách osolíme, opepříme, jemně posypeme Mahá kořením a lehce promícháme.
Můžeme též připravit sladkou variantu a to tak, že osmažený hrách promícháme s medem.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!