Klíčové slovo: Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Ořechy, Sladké
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 350 g celozrnné mouky
- 350 g polohrubé mouky
- 150 g třtinového cukru
- 30 g Hrašky Vanilka
- 50 g ořechů
- 10 g slunečnicových semínek
- 50 g rozinek
- 30 g sušeného nebo kandovaného ovoce
- 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 850 ml mléka Nebo použijeme vodu a 150 g sušeného sójového mléka.
- 1 ks vanilkového cukru
- 2 ks prášku do pečiva
Zdobení
- lněné či sezamové semínko
Do mísy připravíme všechny sypké suroviny včetně nasekaných ořechů, omytých rozinek, slunečnicových semínek a nakrájeného sušeného nebo kandovaného ovoce.
Důkladně promícháme.
Přidáme olej a mléko a vymícháme hladké těsto.
Těsto pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu či ve formě.
Povrch posypeme lněným či sezamovým semínkem.
Pečeme 20 minut při 220 °C.
Pak zkontrolujeme a podle potřeby dopečeme.
Při použití celozrnné mouky zaděláváme těsto řidší.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója