Klíčové slovo: Hraška, Kynuté, Kynuté knedlíky, Příloha, Vařené, Vegan, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
Těsto
- 1 špetka cukru
- 10 g droždí
- 240 ml vody
- 200 g hrubé mouky
- 180 g celozrnné mouky
- 8 g Hrašky na zahušťovaní
- 20 g slunečnicového oleje
- 6 g soli
- olej na potření
Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
Z těsta vyválíme knedlíky a necháme 20 minut odležet na teplém místě.
Knedlíky vaříme v páře 20 minut.
Po vyndání knedlíky propíchneme, aby z nich ušla pára a potřeme tukem, aby neosychaly.