Kuchyně: Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Hrách, Kroupy, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 160 g hrachu
- bobkový list
- nové koření
- 120 g krup
- 600 ml vody
- 4 g soli
- 1 g celého kmínu
- 1 g celé bílé hořčice
- 40 ml oleje
- 170 g očištěné cibule
- 7 g česneku
- 1 g Mahá koření
- 2 g soli
- 1 špetka mletého pepře
- majoránka
- 200 g sójových párků
- 40 g čerstvé červené papriky
- 200 g nakládaných okurek
Příprava krup
Kroupy přes noc namočíme do studené vody.
Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v osolené vodě, až jsou kroupy měkké a voda se vyvaří.
Kroupy je potřeba vařit dlouho a pomalu. Stále nabírají tekutinu.
Cibulka
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme.
Dohotovení
Smícháme dohromady uvařený hrách, kroupy, cibulku, majoránku a nakonec přidáme nakrájenou čerstvou papriku.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice