Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Chřest, Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- 500 g chřestu
- olej na smažení
Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
Chřest oloupeme a ořežeme spodní zdřevnatělé konce.
Chřest povaříme 2 minuty v osolené vodě, poté vyndáme a dáme zchladit do studené vody.
Uvařený chřest necháme okapat.
Chřest nejprve namočíme do suché směsi Hraška a poté namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly jednotlivé kousky chřestu ponořené.
Obalujeme-li chřest nejdříve v suché směsi a pak v těstíčku, obal je rovnoměrný. Chřest můžeme rovněž přímo obalovat pouze v těstíčku, je to rychlejší postup.
Smažíme dozlatova. Během smažení kousky otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Aby byl chřest dobře usmažený, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky.
Alergeny: Žádné