Jít zpět E-mailový odkaz

Rybízová bublanina

Ovoce dodá bublanině svěžest a šťavnatost. Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.
Strava: Vegetarián
Klíčové slovo: Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Rybíz, Sladké, Svačina
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 280 ml mléka Nebo vody a 25 g sušeného sójového mléka.
  • 20 ml rumu
  • 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje či másla
  • 20 g Hrašky Vanilka
  • 20 g celozrnné mouky
  • 125 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 330 g polohrubé mouky
  • 70 g mletých oříšků
  • 6 g prášku do pečiva
  • 8 g sody na pečení
  • 300 g rybízu

Instrukce

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • Ovoce očistíme a podle potřeby nakrájíme.
  • Plech nebo pekáček vytřeme tukem a vysypeme strouhaným kokosem.

Bublania

  • Smícháme všechny suché suroviny.
  • Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
  • Přidáme odvážený vlahé rozpuštěné máslo či olej, mléko a rum.
  • Smícháme sypkou a tekutou směs.
  • Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku a hustě posypeme připraveným ovocem.
  • Pečeme 35 minut při teplotě 180 °C. Doba pečení je závislá na výšce těsta.
  • Propečení zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, bublanina je dostatečně propečená.

Poznámky

 
 
Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!