Vanilkovo-čokoládový pohár
Nadýchaný krém z vanilky a kakaa nás plně uspokojí. Pochutnáme si a cítíme se lehce. Tento výživný dezert můžeme servírovat i jako jídlo, protože je připravený z Hrašky.
Klíčové slovo: Hraška Vanilka, Kakao, Krém, Svačina, Vanilka, Zdravé vaření
Porce: 1 kg
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 200 g sušeného sójového mléka
- 800 ml vody Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
- 2 lžíce kakaa Přidáváme dle chuti.
Dohotovení
- kompot
- ovoce na zdobení dle sezóny
Krém
V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a vše přivedeme k varu.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
Dohotovení
Na dno skleniček dáme kompot.
Polovinu ještě teplého krému naléváme do misek či skleniček na kompot.
Zbylou část krému smícháme s kakaem, důkladně vyšleháme a dáme vychladnout.
Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko