Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Křenová pomazánka
Pro svoje mimořádné účinky na zdraví se křenu říká "český ženšen", proto si zaslouží pravidelné použití v naší kuchyni.
Právě vyšlehané hraškové máslo, které zjemní pikantní chuť křenu, je ideální pro přípravu jemné pomazánky lahodné chuti.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Hraška, Hraška na zahušťování, Křen, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
Servings:
5
porcí
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
3
g
Mahá koření
150
ml
slunečnicového oleje
100
g
Hrašky na zahušťování
špetka
mletého pepře
600
ml
vody
Můžeme použít vývar.
4
g
sůl
Ochucení pomazánky
100
g
plnotučné hořčice
100
g
křenu podle chuti
100
g
nakládaných okurek
Instrukce
Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Důkladně vyšleháme a necháme vychladnout.
Dokončení pomazánky
Hraškové máslo důkladně rozmixujeme s hořčicí, nastrouhaným křenem a nakládanými okurkami na hladký krém.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!