Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Křenová pomazánka

Pro svoje mimořádné účinky na zdraví se křenu říká "český ženšen", proto si zaslouží pravidelné použití v naší kuchyni.
Právě vyšlehané hraškové máslo, které zjemní pikantní chuť křenu, je ideální pro přípravu jemné pomazánky lahodné chuti.
Klíčové slovo: Hraška, Hraška na zahušťování, Křen, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
Porce: 5 porcí
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 3 g Mahá koření
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 100 g Hrašky na zahušťování
  • špetka mletého pepře
  • 600 ml vody Můžeme použít vývar.
  • 4 g sůl

Ochucení pomazánky

  • 100 g plnotučné hořčice
  • 100 g křenu podle chuti
  • 100 g nakládaných okurek

Instrukce

  • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Důkladně vyšleháme a necháme vychladnout.

Dokončení pomazánky

  • Hraškové máslo důkladně rozmixujeme s hořčicí, nastrouhaným křenem a nakládanými okurkami na hladký krém.

Poznámky

Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!