Křenová pomazánka
Pro svoje mimořádné účinky na zdraví se křenu říká "český ženšen", proto si zaslouží pravidelné použití v naší kuchyni.Právě vyšlehané hraškové máslo, které zjemní pikantní chuť křenu, je ideální pro přípravu jemné pomazánky lahodné chuti.
Klíčové slovo: Hraška, Hraška na zahušťování, Křen, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
Porce: 5 porcí
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 3 g Mahá koření
- 150 ml slunečnicového oleje
- 100 g Hrašky na zahušťování
- špetka mletého pepře
- 600 ml vody Můžeme použít vývar.
- 4 g sůl
Ochucení pomazánky
- 100 g plnotučné hořčice
- 100 g křenu podle chuti
- 100 g nakládaných okurek
Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Důkladně vyšleháme a necháme vychladnout.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice