Italská pomazánka
Sušená rajčata pocházejí z Itálie, ale jsou oblíbená na celém světě. I našlehaný hraškový základ ozdobí svojí chutí.Našlehaný hraškový základ má svoji vlastní hlubokou chuť, ale když ještě přidáme česnek, oregáno a sušená rajčata získáme další vynikající pomazánku.
Klíčové slovo: Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Pomazánka, Sušená rajčata, Zdraví
Porce: 5 porcí
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 3 g Mahá koření
- 30 g česneku
- 150 ml slunečnicového oleje Můžeme použít i olej ze sušených rajčat.
- 100 g Hrašky na zahušťování
- špetka mletého pepře
- špetka chilli
- 25 g sladké papriky
- 600 ml vody Můžeme použít vývar.
- 4 g soli
- 50 g plnotučné hořčice
- 100 g nakládaných okurek
- 40 g sušených rajčat
- 2 špetky oregana
Mahá koření krátce orestujeme spolu s třeným česnekem na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
Přidáme Hrašku, mletý pepř, chilli a sladkou papriku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Po vychladnutí důkladně rozmixujeme s hořčicí, nakládanými okurkami, sušenými rajčaty a oreganem.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice.