Kynuté knedlíky povidlové
Klíčové slovo: Hraška, Kynuté, Kynuté knedlíky, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
Těsto
- 300 ml vody Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem.
- 40 g sušeného sójové mléka
- 280 g hrubé mouky
- 280 g celozrnné mouky
- 8 g Hrašky Vanilka
- 80 g krupicového cukru
- 16 g sušeného droždí
- 8 g citronové kůry
- 2 g soli
- 40 g slunečnicového oleje
Náplň
- 400 g povidel Můžeme nahradit marmeládou či ovocem.
Servírování
- 60 g moučkového cukru
- 60 g mletého máku
- 80 g kokosového oleje Můžeme nahradit máslem.
Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
Těsto rozválíme na tenký plát.
Plát rozkrájíme na čtverečky o velikosti 4x4 cm.
Povidla klademe na těsto a dobře je těstem uzavřeme tak, aby povidla byla slabě a stejnoměrně obalena těstem.
Knedlíky necháme 20 minut vykynout.
Knedlíky vaříme v páře 25 minut.
Servírování
Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem.
Rozpustíme kokosový olej.
Knedlíky na talíři posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným kokosovým olejem.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója