Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Lehký vanilkový krém

Klíčové slovo: Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Porce: 1 kg
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 150 g Hrašky Vanilka
  • 200 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 200 g sójového sušeného mléka
  • 1000 ml vody a 200 g sušeného sójového mléka Nebo jiného mléka.
  • 1 balení dortového želé nebo agaru Použijeme množství agaru uvedeného v návodu od výrobce na 250 ml vody.
  • 250 ml vody

Instrukce

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Dortové želé nebo agar rozmícháme ve 250 ml studené vody.
  • Želé nalijeme do uvařeného krému a za stálého míchání povaříme 1 minutu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
  • Poté krém rozléváme do připravených korpusů a zdobíme ovocem.
  • Krém můžeme nalít i do pohárů či misek, nebo ho použít na přípravu moučníků.
  • Lze přidat kakao, kávu, ... a vytvořit chuťové variace.

Poznámky

Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: V případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!