Klíčové slovo: Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Porce: 1 kg
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 200 g slunečnicového nebo kokosového oleje
- 150 g Hrašky Vanilka
- 200 g cukru
- 1 špetka soli
- 200 g sójového sušeného mléka
- 1000 ml vody a 200 g sušeného sójového mléka Nebo jiného mléka.
- 1 balení dortového želé nebo agaru Použijeme množství agaru uvedeného v návodu od výrobce na 250 ml vody.
- 250 ml vody
V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Dortové želé nebo agar rozmícháme ve 250 ml studené vody.
Želé nalijeme do uvařeného krému a za stálého míchání povaříme 1 minutu.
Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Poté krém rozléváme do připravených korpusů a zdobíme ovocem.
Krém můžeme nalít i do pohárů či misek, nebo ho použít na přípravu moučníků.
Lze přidat kakao, kávu, ... a vytvořit chuťové variace.
Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: V případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko