Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme najemno.
Pokud je kysané zelí nakrájené nahrubo, ještě jej překrájíme nadrobno.
Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření a pepř. Použijeme jen tolik oleje, aby koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo. Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
Když koření začne pěnit okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
Po vychladnutí smícháme olej se zeleninou dohromady.
Salát před podáváním posypeme lněným semínkem.
Poznámky
Tento salát můžeme různým způsobem obměňovat. Můžeme přidávat zeleninu, bylinky či semínka.Výborný je například s koprem, opraženými slunečnicovými či dýňovými semínky.Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!