Strava: Vegan
Klíčové slovo: Brambory, Hlavní jídlo, Kmín, Kysané zelí, Lepenice, Mahá koření, Oběd, Zelí
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 1000 g očištěných brambor
- voda na vaření
- 4 g soli
- 1 g celého kmínu
- 1 g celé hořčice
- 60 ml oleje
- 170 g očištěné cibule
- 4 g česneku
- 1 g Mahá koření
- 6 g soli
- 320 g kysaného zelí
- 3 g pórku
Očištěné a propláchnuté brambory překrájíme podle velikosti na menší kousky, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka.
Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme.
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
2/3 kysaného zelí překrájíme nadrobno a přidáme spolu s třeným česnekem, Mahá kořením a solí k cibulce a orestujeme.
Hotovou cibulku smícháme s nakrájeným pórkem, rozšťouchanými bramborami a zbytkem kysaného zelí.
Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít.
Alergeny: 10 hořčice.