Smícháme všechny suché suroviny, sodu přesejeme přes sítko.
Tuk a povidla ohřejeme a rozmícháme - pak vlijeme do sypké směsi.
Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
Pečeme na vymazaném plechu 12 minut při teplotě 160 °C. Pak zkontrolujeme propečení kousků.
Doba pečení závisí na tloušťce perníčků.
Poznámky
Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!