Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Máslové fazole v okurkové omáčce s těstovinami
Hraška nám zahustí omáčku a tak získáme krémovou smetanovou omáčku jemně nakyslé chuti po nakládaných okurkách. A máslová fazole je superpotravina, která by měla mít místo v našem jídelníčku.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Kuchyně:
Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo:
Fazole, Hraška, Hraška na zahušťování, Luštěnina, Mahá koření, Okurky, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Fazole
80
g
bílých máslových fazolí
1
ks
bobkového listu
2
ks
celého nového koření
Okurky nakládané
70
g
nakládaných okurek
2
lžíce
oleje
Omáčka
½
lžičky
celého kmínu
¼
lžičky
celé bílé hořčice
4
lžíce
oleje
1
střední
očištěná cibule
1
stroužek
česneku
½
lžičky
Mahá koření
1
lžičky
cukru
kousek
mrkve
kousek
celeru
kousek
petržele
1
špetka
mletého muškátového oříšku
1
špetka
mletého pepře
1
lžíce
Hrašky na zahušťování
500
ml
vývaru nebo vody
1,5
lžíce
citronové šťávy nebo octa
sůl
1
špetka
tymiánu
1
špetka
kurkumy
60
g
smetany případně rostlinné smetany
Instrukce
Fazole
Fazole přes noc namočíme do studené vody.
Ráno vodu slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s bobkovým listem a novým kořením.
Okurky nakládané
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené nakládané okurky.
Omáčka
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření, cukr, nastrouhanou kořenovou zeleninu, muškátový oříšek, mletý pepř a orestujeme.
Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Před koncem varu přidáme tymián, smetanu, rozmixujeme dohladka a krátce povaříme.
Dohotovení
Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, orestované okurky a necháme přejít varem.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 6 Sója, 9 Celer, 10 Hořčice, 7 mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!